dissabte, 21 de juliol del 2007

Parc de Can Mercader, Cornellà de Llobregat. 20 de juliol de 2007.

La Crítica

En un espai incomparable del Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat, mos ha portat esta vegada l’Ajuntament cornellenc. I amb esta, ja són tres les vegades que los seguidors de la bona música i lo bon blues poden assaborir los Ricefield a la seua ciutat.

Esta és a més una nit memorable per a la música del nostre país i cantada en català: La Troba Kung Fu, de la Garriga, són lo plat fort de la nit, i s’ha de dir, i amb justicia, que estos són de los grups amb un directe més encomanadís i ballador de lo nostre panorama musical. La seua rumba mestissa fa ballar des de la xiqueta a l’estaquirot aguanta gots amb una energia que no dixa a ningú indiferent.

Com a contra punt, i d’aperitiu, lo Sebastià mos ha programat los Ricefield que han sabut escalfar l’espai amb un directe sobri de blues que ha començat lent i captingut i ha acabat en los temes més mogudets. Com a nota destacada, l’estrena en la banda de les Terres de l’Ebre de “Lo Bluesman Sergi”, un guitarra solista de blues, en actiu en d’altres bandes i que ja ha col·laborat en los Ricefield en los solos del primer i tant anunciat treball: “Arrossos i Verges”.

Esta nit d’estiu mos anem amb un bon gust de boca que mos ha dixat l’arròs del Delta en forma de Lo Blues de Perico i la seua banda, i la mescla de llonganissa, salsa i rom que són les rumbes mestisses de la Troba Kung Fu.

J.C.Solà
Nova música, nous arrossos