diumenge, 26 de novembre del 2006

Diversos Artistes - Our New Orleans



Portada de l'àlbum "Our New Orleans" a benefici de los damnificats pel Katrina





Vos sona el nom de Katrina? I el de G.W.Bush? Ara ho identifiqueu?

Pos sí l’ huracà va destrossar New Orleans i lo “senyor”, ja anomenat, va passar olímpicament d’ aquella zona, total eren negres los que hi hava per allà…. Però ja se sap los yankies són així. Es fan eleccions i de lo que es parla més són de les guerres que comencen o en les que s’hi posen, però com tots, no parlen de lo que necessita la gent.

Sort ne tenim d’un bon grapat de bons músics de Jazz, Blues… que es van ajuntar per fer un disc benèfic Our New Orleans. Així que no sigueu tant agarrats com jo, estireu-vos una mica i compreu-lo encara que sigue per regalar-lo ara que s’apropa el nadal i se mos hauria d’entendrir lo cor. Per cert, ja té llumetes El Tall Britànic!

És un disc tranquil, per a tots los públics, per escoltar a casa o al cotxe fent cua sense posar-te nerviós.

Tots los standards estan fets a mida de cada intèrpret. Com que a mi em tira més el Blues que el Jazz vull destacar lo tema que obre el CD “Yes we can can” que l’interpreta Allen Toussaint amb un ritme encomanadís. L’Irma Thomas fa que amb la seua veu “Back water Blues” sigue un tema indispensable per passejar pel Mississipí. L’inici de “Brother John is gone” – quasi tribal- més de l’arrel que l’arrel. Vaiga, com si diguéssem molt de la seva. Com sabreu a Nova Orleans los francesos van deixar l’empremta i la podeu sentir i ratificar a “Tous les jours ç’est pas la même”.

Lo CD conté tota la varietat d’estils i subgèneres propis de la zona com el Dixie, el Jazz més tradicional, el Blues propi del Mississipí , el folk que van deixar francesos i irlandesos, l’espiritual negre…tot lo que ha enriquit en la cultura musical del Mississipí, dels Estats Units i de lo món sencer.

CD Indispensable perquè molts músics de Nova Orleans puguen tornar a tocar als locals i no fer de captaires. També indispensable per aquells a qui els agradi ampliar lo seu ventall musical.

Perico G’Bel

Salut i a escoltar música!