diumenge, 19 de novembre del 2006

Ermita de la Pietat, Ulldecona. 18 de novembre de 2006.

La Crítica
Si hi ha un lloc on tot bon músic desitge tocar, este és a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona. L’espai, únic. L’acústica, perfecta. Lo públic, irremplaçable.
Aposta personal de l’organitzador de les Jornades Musicals a l’Ermita de la Pietat, l’Agustí, de qui reconèixer la seua tasca en pro de la música i la cultura en esta crítica n’és un homenatge massa petit, mos trobem los Ricefield en este marc incomparable.
I en esta ocasió no venen sols! Els acompanya un convidat de luxe: lo grandíssim harmonicista David Sánchez, un dels millors harmòniques del país a qui los Ricefield han batejat com a David Harp Sànchez.
Una hora i mitja de blues en lo seu so més pur i moltes moltes ganes de ballar i passar-ho bé. Lo públic, de la terra, ha conectat des del primer moment en los temes i les lletres de blues porcot de Perico.
Possiblement, este humil crític s’haurà d’incloure entre ells: Fins a la data, si algú tenia dubtes d’esta aposta tant absolutament local i arrelada a la seua terra, com universal en la música, ja els pot donar definitivament per enterrats. Lo Blues del Delta ha de ser reconegut com un estil propi de la nostra terra, de fer música i d’entendre el blues.
Fem pos des d’esta humil publicació una crida a los programadors per a incloure Lo Blues dels Ricefield dins del seu cartell de festes. L’èxit està garantit.
J.C.Solà
Nova música, nous arrossos