dissabte, 18 de novembre del 2006

Orfeó Catalonia, Cornellà de Llobregat. 17 de novembre de 2006.

La Crítica

L’Orfeó Catalònia és un espai polivalent, que tant serveix de teatre com d’espai de concerts, però… ai! No es pot consumir alcohol en l’interior, i encara menys, s’hi pot fumar. L’Ajuntament de Cornellà, però, el té com espai on hi programa música en directe, (i que per molts anys!), i en esta ocasió, los Ricefield comparteixen cartell amb los Blue Bossa.

Blue Bossa
Son cubano i músiques de llatinoamèrica, cantades amb veu càlida i una posada en escena austera i suficient. La banda, correcte i discreta, cap estridència, cap acord dissonant, cap entrebanc per a fer una becaineta. Un bon final per al directe que prèviament mos han ofert los Ricefield.

Dr Ricefield
Possiblement siga lo directe més abstracte que hem presenciat dels Doctor Ricefield fins a esta data. Mos han sorprès amb una posada en escena diferent, amb moments per a partir-se a la butaca, convinats amb problemes tècnics que han anat acompanyant tot lo concert. De música, poca, de blues molt. Repertori cada vegada més extens, amb estrenes de nous temes i més d’una i de dues propostes interessants. Lo talent de Perico mos sorprèn i mos agrada cada dia més.

Espectacular i irremplaçable la col·laboració del xeic pollós del barri. Suposem que l’anunci d’un concert de blues a la zona ha motivat l’afluència de públic de tot tipus, i l’entrada lliure ha facilitat que lo xeic pollós del barri, ben bufat i armat amb una harmònica desafinada donés la nota durant tot lo concert. I en lo Sweet Home Chicago, los Ricefield es dirigeixen al xeic, lo fan pujar a l’escenari, li planten un micro al davant i li fan bufar el solo. Los assistents a l’Orfeó, encara riem ara.

I per finalitzar esta crítica humil, felicitar l’Ajuntament de Cornellà, los seus programadors musicals i lo Sebastià, per haver apostat per esta banda de les Terres de l’Ebre, ja per segona vegada, i per donar-nos a tots la possibilitat de gaudir de lo Blues del Delta.

J.C.Solà
Nova música, nous arrossos